Forside > Login error > Medlemsbrev

Medlemsbrev

Stytshelgener af Hans Kjær
Medlemsbrev marts 2018 
Dansk Kirkemusiker Forening

Situationsrapport

Kære medlem

Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive om, hvor godt det går med overenskomstforhandlingerne, og at vi var ved at komme frem til et godt resultat, bygget på de centrale forlig. Sådan ser virkeligheden imidlertid ikke ud. Desværre.

Som bekendt er forhandlingerne brudt sammen på både det kommunale, regionale og statslige område, hvilket betyder, at en storkonflikt truer. Fredag den 2. marts blev der udsendt strejkevarsel vedrørende de statsansatte. Men allerede torsdag den 1. marts kontaktede jeg de af vores medlemmer, der ville blive berørt af en eventuel strejke.

Hvis ikke parterne finder en løsning i Forligsinstitutionen, træder strejke i kraft den 4. april. Dette kan modsvares af lockout fra arbejdsgiverside. Forligskvinden kan vælge at udsætte konflikten til den 23. april, hvis hun ser en mulighed for, at parterne vil nærme sig hinanden. På samme grundlag har hun mulighed for at udsætte det en gang til, til den 7. maj.

Det hele begyndte med en musketer-ed. Fagbevægelsen gav hinanden håndslag på ikke at påbegynde overenskomstforhandlingerne, før end forhandlingerne om lærernes arbejdstid var i gang. Vi nåede i Kirkeministeriet 3 gange, før vi måtte afbryde. Vi kunne ikke komme videre, da vi manglede resultater fra de store borde, primært omkring økonomi.

Nu står vi så overfor et sammenbrud og en mulig storkonflikt. Det er en historisk situation, som uanset udfaldet sætter fokus på folkekirken som arbejdsplads. Befolkningen vil måske nu få øjnene op for, at det er et arbejde, vi udfører og ikke en hobby. Vi skal have del i opsvinget og have forbedret vores lønninger. Det handler om anerkendelse. Ikke kun af os, men af alle offentligt ansatte. Hvorfor skal vores forhold være ringere end de ansattes i det private?

Det vigtige er, at vi ikke er alene. Vi er 800.000 offentligt ansatte. Fællesskabet har bredde, nemlig fra jordemoderen til graveren. Vi protesterer ikke kun for vores egen skyld. Vi gør det for befolkningens skyld.

De berørte kirker er:

Ejstrup og Gludsted i Viborg Stift
Kristrup, Spørring, Tamdrup, Svostrup og Voel i Århus Stift

Svenstrup, Ellidshøj, Dronninglund, Sct. Hans, Sct. Olai, Hasseris, Støvring, Sørup og Gravlev i Aalborg Stift

Egtved, Hoptrup, Halk og Grarup i Haderslev Stift

Otterup, Bogense og Herrested i Fyns Stift

Karlebo i Helsingør Stift

Køge, Karise og Alslev i Roskilde Stift

Selv om du ikke er direkte berørt, er du alligevel en del af konflikten. Der er brug for os alle. Vi skal måske demonstrere, lave events, skrive indlæg og hjælpe med at sørge for, at ingen udfører strejkeramt arbejde. Kredsbestyrelserne vil arrangere møder, hvor alle kreative forslag er velkomne. Fra centralt hold får vi mulighed for at få strejkeuniformer m.v.

Følg med på vores Facebookside og på hjemmesiden. Deltag i debatten.

Det koster kassen for fagforeningerne.
Det koster kassen politisk for regeringen.

#enløsningforalle

Merete Brautsch Sand

Landsformand

 

 

 

Dansk Kirkemusiker Forening
Home