out-dansk-kirkesmusiker-forening-logo

Kurser og uddannelse for kirkemusikere

Uddannelser for kirkesangere/kirkemusikere

Folkekirkens kirkemusikskoler uddanner kirkemusikere inden for orgel, korledelse og sang over hele landet. Her kan du tage din uddannelse enten som deltid eller fuldtid. De udbyder også efter- og videreuddannelse af kirkemusikere, og har et bredt kursuskatalog. Desuden uddanner de klokkenister.

Ledelse af demenskor, demensvenlig korsang og demensvenlig fællessang

Sangens Hus har i samarbejde med Aalborg Universitet og Alzheimerforeningen åbnet for tilmelding til kurser i ledelse af demenskor, demensvenlig korsang og demensvenlig fællessang.

I august og september sender DR en serie om demenskor, inspireret af en tilsvarende serie på norsk TV i 2023, der blev en kæmpe succes (flere hundrede demenskor blev i Norge oprettet i forlængelse af serien). I Danmark forventer vi også stor opmærksomhed på området, og derfor gennemføres kurser over hele landet i august-oktober. 

Kurser i ledelse af demenskor og demensvenlig korsang er på 6 timer med fysisk fremmøde. Derudover udbydes også onlinekurser til alle interesserede i ledelse af demensvenlig fællessang. Online-kurserne er gratis og de fysiske kurser koster 495 kr. Link til tilmeldings-site er dette: Kurser i ledelse af demenskor – Sangenshus.

I er meget velkomne til at kontakte Sangens Hus, hvis I har spørgsmål. Sæt også kryds i kalenderen d. 10. september 2024, hvor Sangens Hus i samarbejde med Alzheimerforeningen og Aalborg Universitet afholder temadag om sang og demens i Odense. 

Kursus i demensvenlig fællessang

Kursus i ledelse af demenskor

Introkursus for nyansatte i Folkekirken

Bliv klogere på, hvad folkekirken er for en størrelse, når du som nyansat skal på et obligatorisk intro-kursus sammen med andre nyansatte.
Kurset varer en dag, og vi ser nærmere på:

· Folkekirkens historie
· Folkekirkens organisation og økonomi
· Folkekirken som arbejdsplads
· Folkekirkens gudstjenester og kirkelige handlinger
· Folkekirken lokalt og regionalt

Aftal med dit menighedsråd, hvornår du skal afsted.
Næste kursus finder du ved at følge dette link: www.folkekirkenspersonale.dk
Bag kurserne står de faglige organisationer, stifterne, Landsforeningen af Menighedsråd og Kirkeministeriet.